Relatietherapie

Heb jij hulp nodig?

Wat kunnen wij behandelen?

Onze andere diensten

Wat houd het in?

Therapie bij relaties

In een relatie kan het soms stroef lopen. Het is een komen en gaan van situaties waar we een passend antwoord op hebben zien te vinden. Dit is eerder regel dan uitzondering. Soms moet er een koersverandering in de relatie aangebracht worden. Het kan daarbij handig zijn om hulp van buitenaf in te schakelen.

Hulp vragen kan lastig zijn. Het is voor veel mensen toch een drempel waar je overheen moet. Soms voelt het ook een beetje als falen. Maar onthoud dat:

  • Het geeft aan dat je de relatie zo belangrijk vindt dat je bereid bent om voor de oplossing van problemen een derde in te schakelen.
  • Het geeft aan dat je bereid bent om te kijken naar jouw eigen aandeel in de totstandkoming en instandhouding van problemen en dat je daarbij jouw partner uitnodigt.
  • Het geeft aan dat je ergens voor wilt gaan.

In relatietherapie gaan we op zoek naar wat er nu echt speelt. Vaak zie je dat men op min of meer onbewust niveau een bepaalde situatie in stand houdt. Door te kijken naar de patronen in gedrag kunnen we de situatie vaak veranderen, zeker als ieder zijn verantwoordelijkheid neemt. In de behandeling gaat het vaak over niet helemaal verwerkte gebeurtenissen die nog steeds invloed uitoefenen, wensen en behoeften die centraal gezet moeten worden en bespreken we de voorwaarden die jullie stellen om de relatie naar een hoger plan te kunnen tillen.

Het gaat vaak ook over communicatieproblemen, vertrouwen problematiek, verlies van romantische gevoelens, problemen in de seksualiteit en omgaan met ontrouw of opvoedkundige verschillen in het contact met de kinderen.

Wat zijn eventuele oplossingen?

Behandelingen bij relatietherapie

Relatietherapie draait in onze ogen om het zoeken naar waar jij in de relatie verantwoordelijk voor bent. Het durven zoeken en kijken naar aspecten waar jij wat aan kan doen als het gaat om totstandkoming en instandhouding van wat er speelt. Communicatie speelt daarin een grote rol. Communicatie moet daarin opbouwend (constructief) en niet afbrekend (destructief) zijn.

Iedere relatie is anders. Er bestaat in onze ogen dan ook geen kant en klare oplossing voor wat er speelt. We leveren daarom maatwerk. Jullie vraag staat centraal. Niet het aanbod in methodieken en technieken is leidinggevend maar jullie wens.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met ons op.
Je bent welkom in onze praktijk in Etten-Leur, Hoeven, Barendrecht of Dordrecht.

Kennis maken?

Vul het aanmeldformulier in!

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust even contact met ons op.