Psychodiagnostiek

Heb jij hulp nodig?

Wat kunnen wij behandelen?

Onze andere diensten

Wat houd het in?

Psychodiagnostisch onderzoek

Soms kan het nodig of raadzaam zijn om te onderzoeken of je voldoet aan een classificatie van een psychologische stoornis. Onderzoek helpt soms in het vinden van verklaringen in waarom je jezelf voelt zoals je jezelf voelt. Of hoe het komt dat je steeds weer dezelfde ( verkeerde ) gedragsmatige keuzes maakt. Om een diagnose te kunnen stellen worden er een aantal gesprekken met je gevoerd en worden er psychodiagnostische testen afgenomen. Voor sommige diagnoses is het ook nodig iemand te interviewen die dicht bij je staat. Denk bijvoorbeeld aan je ouders of broers of zussen. 

Nadat er een diagnose is gesteld kunnen we je een voorstel doen om een behandeling te starten die bewezen effectief is. Dit noemen we in het werkveld ‘evidence based’ werken.

De kosten van een psychodiagnostisch onderzoek hangen af van wat er onderzocht moet worden. Sommige onderzoeken duren langer dan andere onderzoeken. Psychodiagnostisch onderzoek wordt wel vergoed vanuit de basisverzekering. Als wij geen contract hebben met je zorgverzekeraar dan kan het zo zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen. Zo kan het zijn dat je zorgverzekeraar 80% van de kosten op zich neemt maar dat dus 20% voor eigen rekening is. Als je daar zekerheid over wilt hebben dan adviseren we je om contact op te nemen met de zorgverzekeraar en te vragen naar de ‘vergoedingen niet gecontracteerde zorg’.

Kennis maken?

Vul het aanmeldformulier in!

Wil je meer weten of een afspraak maken?
Neem gerust even contact met ons op.